2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+Personel Başvuruları

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus+ Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Başvurularına İlişkin Açıklama

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme ulusal öncelikler göz önünde bulundurularak aşağıdaki esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Buna göre; Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış personele, Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliliği faaliyetlerine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere,Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliği faaliyetlerinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumları ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilecektir. Hareketlilik faaliyetinin daha sağlıklı ve sistematik yürütülebilmesi amacıyla, Ulusal Ajans ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ile istişarede bulunularak, Ulusal öncelikler sabit kalmak üzere, ders verme/eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde üniversitemiz için oluşturulan ve aşağıda belirtilen puanlama sistemi kullanılacaktır. Bu şekilde hareketlilik gerçekleştirilen ülkeler ve akademik ve idari birimler arasında dengeyi sağlamak ve ayrıca gelen – giden öğrenci sayısını arttırmak amaçlanmıştır. Başvuru değerlendirmesinde her akademik yıl için, üniversitemize ait yapılmakta olan istatistikler, bundan böyle puan haline dönüştürülerek, ders verme hareketliliği / eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacaktır.

Üniversitemizin Değerli Akademik Personeli,

2015-2016 Erasmus+ Döneminde Personel "Ders Verme (Teaching Mobility) veya "Eğitim Alma (Staff Training) faaliyetinden yararlanmak isteyen Üniversitemiz  Personeli'nin 19 Şubat 2016 - 11 Mart 2016 tarihleri arasında Dış İlişkiler Birimi / Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

2016 Erasmus El Kitabı için TIKLAYINIZ

***DERS VERME HAREKETLİLİĞİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ için TIKLAYINIZ