2018 Dönemi Erasmus+ Ders Verme ve Eğitim Alma Personel Başvuruları (Başvuru Tarihleri: 28.01.2020-11.02.2020) YENİ!!!

T.C

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

 

2018 Sözleşme Dönemi Erasmus+ Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Başvurularına İlişkin Duyuru

 

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli,

2018 Erasmus+ Dönemi için (31 Mayıs 2020’ye kadar gidiş ve dönüşler tamamlanacak) Personel "Ders Verme (Teaching Mobility) veya "Eğitim Alma (Staff Training) faaliyetinden yararlanmak isteyen Üniversitemiz  Personeli'nin başvuraları 28 Ocak-11 Şubat 2020 tarihleri arasında Dış İlişkiler Birimi / Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. 

 

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme ulusal öncelikler göz önünde bulundurularak aşağıdaki esaslar ve Üniversitemiz puan kriterleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Buna göre;

Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış personele,

Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliliği faaliyetlerine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere,

Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliği faaliyetlerinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumları ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilecektir.

Hareketlilik faaliyetinin daha sağlıklı ve sistematik yürütülebilmesi amacıyla, Ulusal Ajans ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ile istişarede bulunularak, Ulusal öncelikler sabit kalmak üzere, ders verme/eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde üniversitemiz için oluşturulan ve aşağıda belirtilen puanlama sistemi kullanılacaktır. Bu şekilde hareketlilik gerçekleştirilen ülkeler ve akademik ve idari birimler arasında dengeyi sağlamak ve ayrıca gelen – giden öğrenci sayısını arttırmak amaçlanmıştır. Başvuru değerlendirmesinde her akademik yıl için, üniversitemize ait yapılmakta olan istatistikler, bundan böyle puan haline dönüştürülerek, ders verme hareketliliği / eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacaktır.

 

 DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ için TIKLAYINIZ

 HİBE VE SEYAHAT GİDERİ HESAPLAMALARI için TIKLAYINIZ

 Erasmus El Kitabı için TIKLAYINIZ

 

 DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

EÜB (Erasmus Üniversite Beyannamesi) sahibi yükseköğretim kurumu öğretim elemanlarının farklı bir Avrupa ülkesinde EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır.

 

 Ders Verme Hareketliliğine Katılabilme Şartları

 1-Üniversitemizde öğretim elemanı olması,

2- Üniversiteler arası anlaşmanın olması (İkili Anlaşmalar Listesi),

3- Yabancı Dil Sınavından en az 55 almış olmak (YDS, ÜDS, KPDS, YÖKDİL)

4- Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir öğretim programının (teaching programme) olması (En az ardışık 2 iş günü en fazla 5 gün (yol hariç) ve en az 8 saatlik öğretim programı olarak düzenlenmesi gerekmektedir)

 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1-Başvuru Formu (Tıklayınız)

2- Dil Belgesi (YDS,KPDS,ÜDS, YÖKDİL)

3- Davet Mektubu (Son başvuru tarihine kadar e-mail olarak da kabul edilecektir)

4-Teaching Programme (Öğretim Programı) (Tıklayınız): Seçilen adaylar yurt dışına gitmeden önce gidilecek üniversite/fakülte tarafından onaylanmış ‘Öğretim Programı’nı üniversitemiz Erasmus Ofisine teslim etmek zorundadır (Karşı üniversite iletişim adreslerine ikili anlaşmalar listesinden ulaşılabilir).

DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İKİLİ ANLAŞMALAR için TIKLAYINIZ

Not: Engelli ve Gazi Personel ile Şehit ve Gazi Yakını Personel için ayrıntılı bilgi ve ek hibe ayrıntıları için Değerlendirme Kriterleri ve Erasmus El Kitabına bakınız.

 

 

EĞİTİM ALMA HAREKELİLİĞİ

Eğitim Alma Hareketliliğine Katılabilme Şartları

 1- Üniversitemiz öğretim elemanı veya idari personeli olmak,

2- Yabancı Dil Sınavından öğretim elemanı için en az 55, idari personel için en az 50 almış olmak (YDS, ÜDS, KPDS, YÖKDİL)

3- Davet Mektubu (Son başvuru tarihine kadar e-mail olarak da kabul edilecektir)

4- Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir eğitim programının (training programme) olması (Eğitim programı taraflarca imzalanmış olmalı ve en azından gerçekleştirilecek programın genel amaç/hedeflerini, içeriğini ve beklenen sonuçlarını içermelidir).

 

 

 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1-Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

2-Dil Belgesi (YDS,KPDS,ÜDS, YÖKDİL)

3-Training Programme (Eğitim Programı) (Tıklayınız): Seçilen adaylar yurt dışına gitmeden önce gidilecek üniversite/fakülte/işletme tarafından onaylanmış ‘Eğitim Programı’nı üniversitemiz Erasmus Ofisine teslim etmek zorundadırlar.(En az ardışık 2 iş günü en fazla 5 gün (yol hariç) ve en az 8 saatlik öğretim programı olarak düzenlenmesi gerekmektedir)

EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İKİLİ ANLAŞMALAR için TIKLAYINIZ   (Eğitim Alma hareketliliği için yükseköğretim kurumu dışında işletmeler için ikili anlaşma şartı aranmamaktadır. İşletme olarak başvuracak adayların varsa işletme önerilerini Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek bildirmeleri gerekmektedir).

 

Not: Engelli ve Gazi Personel ile Şehit ve Gazi Yakını Personel için ayrıntılı bilgi ve ek hibe ayrıntıları için Değerlendirme Kriterleri ve Erasmus El Kitabına bakınız.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.