2023-2024 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

Erasmus+ Programı “Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA131)” kapsamında, 2023 Sözleşme Dönemi ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru sayfasıdır.

ASGARİ BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Başvuru sahibinin üniversitemizde örgün öğretim kademelerinin herhangi birinde (birinci kademe: ön lisans, lisans, ikinci kademe: yüksek lisans, üçüncü kademe: doktora) bir derece programına kayıtlı öğrenci olması şarttır.   
  2. a) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik (genel) not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması gerekir.
  3. b) İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik (genel) not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması gerekir.

(Başvuru sırasında henüz transkripti oluşmamış 1- yüksek lisans öğrencileri için lisans mezuniyet notu en az 2.50/4.00, 2-doktora öğrencileri için yüksek lisans mezuniyet notu en az 2.50/4.00)

 

GEREKLİ BELGELER

Başvuru için yüklenmesi gereken ve ilan metninde detayları verilmiş olan aşağıdaki belgeleri hazır bulundurunuz.

Zorunlu olarak talep edilen belgeler:

Staj Yeri Davet/Kabul Mektubu (Başvurulardan sonrada alınabilir. Başvuru  esnasında alınırsa +10 puan ilave edilecektir.)

Güncel Transkript (Not Dökümü) Belgesi

 

Mevcut ise ve isteğe bağlı olarak aşağıda yer alan kanıtlayıcı belgeler:

Ulusal ya da uluslararası Sınav Sonuç Belgesi 

Şehit/gazi çocuğu iseniz kanıtlayıcı resmi belge

Engelli iseniz kanıtlayıcı resmi belge

Hakkınızda bakım/korunma/barınma kararı mevcut ise kanıtlayıcı resmi belge 

Kendiniz veya yakınlarınız AFAD’dan afetzede yardımı alıyorsa kanıtlayıcı belge

 

 

YABANCI DİL YETERLİLİĞİ

Yabancı dil seviyesi açısından belli bir baraj puanı uygulaması söz konusudur ve başvuru sahibi öğrencinin değerlendirmeye tabi tutulabilmesi için yabancı dil puanının asgari (en az) 50 olması gerekmektedir.  

ÖSYM tarafından geçerliliği olan sınav sonuçlarını sisteme yükleyebilirsiniz. Yabancı dil puanınız 50 üstü ise yazılı sınavdan muaf olursunuz.

SEÇİM ÖLÇÜTLERİ VE DEĞERLENDİRME

Asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan öğrencilerin başvuruları değerlendirilirken Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belirlenmiş ve ilgili ilan metninde yer alan değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar uygulanacak ve buna göre bir Erasmus Başarı Puanı oluşturulacaktır. 

 

 

 

KONTENJANLAR ve HAREKETLİLİK SÜRELERİ

Üniversitemizin yürütmekte olduğu 2023 Sözleşme Dönemi KA131 Projesi kapsamında, Staj Hareketliliği faaliyeti için Ulusal Ajans tarafından kurumumuza tahsis edilmiş bütçe dâhilinde, işbu ilana yapılan başvurular arasından en yüksek puan alan 10 öğrenci ASİL KATILIMCI ADAYI hibeli olarak programdan yararlanmak üzere seçilecektir. (Ek bütçe gelirse yedek üyeler de hibe verilecektir.) Staj Hareketliliği için asgari süre 2 tam ay (kurallar dâhilinde geçerli bir faaliyet olması için), azami süre 12 ay olmakla birlikte, hibe ile desteklenebilecek süre yüksek olasılıkla 2 ay ile sınırlandırılacaktır.  

 

HİBELER

Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği faaliyetinden yararlanacak öğrencilere yurtdışında geçirecekleri faaliyet süreleri boyunca yurtdışında olmalarından kaynaklanan masraflarının bir bölümünün karşılanmasını sağlamak üzere katkı niteliğinde hibe desteği verilir. Öğrenci hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği Erasmus Program ülkeleri hayat standardı düzeylerine göre 3 gruba ayrılmış ve ülke grupları için aylık öğrenim hibeleri ilgili ilan metninde yer alan tabloda belirtilmiştir. Öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.

 

 

SEÇİM SONUÇLARI

Başvurular, Erasmus+ Öğrenci Seçim Komisyonu tarafından ele alınacak ve sonuçlandırılacaktır. Seçim sonuçları, geçerli başvuru yapmış bütün öğrencilerin, değerlendirmeye tabi tutulan alanlarda aldıkları puanları içerecek şekilde üniversitenin web sayfasında yayımlanacaktır. 

 

 

ÇEVRİMİÇİ BAŞVURU İLE İLGİLİ TEKNİK HUSUSLAR

- Başvuru sırasında profil fotoğrafı alanına kabul edilen formatta vesikalık fotoğraf eklemeyi unutmayınız.

- Ulusal ya da uluslararası merkezi sınav puanı beyan ettiğiniz takdirde, Sınav Sonuç Belgesi yüklenmesi zorunludur

- Başvuru adımlarından biri olan “Tercih” adımında, staj yapılması planlanan ve imzalı kabul/davet mektubunu sunduğunuz kurum/kuruluş tek tercih olarak eklenmelidir. İlgili kurum/kuruluş, açılır listede mevcut değilse manuel olarak eklenebilir. Açılan pencerede “OID’siz kayıt yapmak istiyorum” kutucuğu tıklanarak zorunlu alanlara kurumun tam adı, bulunduğu ülke ve şehir yazılarak kaydedilmek suretiyle eklendikten sonra açılır listeden seçilmedir. 

 

Notlar:

-Başvuru Linki: https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr  adreslerinden online olarak alınacaktır. Başvurulara ait belgelerin sisteme yüklenmesi zorunludur.

-Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

-Sınav yeri ve zamanıyla ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır.

 

BAŞVURU TAKVİMİ

İLETİŞİM

E-mail: erasmus@adiyaman.edu.tr 

 

Saygılarımızla,

Adıyaman Üniversitesi

Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.