2020–2021 Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır (Son Başvuru Tarihi 20 Mart 2020)

T.C.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

2020-2021 Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvurusu

Erasmus Değişim Programı kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları  03 Mart- 20 Mart 2020 tarihleri arasında Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğüne (Merkezi Derslikler A blok 2 kat ) şahsen yapılacaktır.

Yabancı Dil Sınavı Yer ve Tarihleri:  Yazılı Sınav: 25/03/2020 Saat: 12:00-13:00 Yer:  Mediko Sosyal Binası Zemin Kat Konferans Salonu

Sözlü Sınav: 26/03/2020 Saat: 10:00-12:00 ve 13:00-16:00 Yer: Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğüne Merkezi Derslikler A blok 2 kat

Başvuru Belgeleri;

1-Başvuru Formu için Tıklayınız

2-Onaylı İngilizce ve Türkçe Transkript

3-Nüfus Cüzdanı veya TC Kimlik Kartı Fotokopisi

Başvuru Koşulları;

1- Adıyaman Üniversitesi Öğrencisi olmak,

2- Öğrencisi bulunduğu bölümün Erasmus ikili anlaşmasının olması

3- Önlisans ve Lisans için asgari 2.20 Genel Not Ortalaması, Yükseklisans ve Doktora için asgari 2.50 Genel Not Ortalaması olmak

Öğrenim Hareketliliği Anlaşmaları için Tıklayınız

Staj Hareketliliği Anlaşmaları için Tıklayınız

Staj Hareketliliği için ayrıca www.erasmusintern.org sitesinde bulunan ilanlardan öğrencilerimiz kendilerine uygun olanları Erasmus Ofisi'ne iletebilirler.

Not: Yeni anlaşmalar Koordinatörlüğümüze ulaşmasının ardından eklenmektedir.

2019 Dönemi El Kitabı için Tıklayınız

Erasmus Yabancı Dil Sınavı: Yabancı Dil Sınavı, İkili Anlaşmalar çerçevesinde İngilizce olarak yapılmaktadır. İngilizce sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır.

Erasmus Puanı: 100 tam puan üzerinden, Yüzde 50 transkript ve Yüzde 50 Yabancı Dil sınavından (Yüzde 25 yazılı ve yüzde 25 sözlü olmak üzere) oluşmaktadır.

Sıralamalar, başvurulan fakülte/bölüm bazında gerçekleştirilecektir.

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar

HİBE MİKTARLARI

2020-2021 Yılı Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Hibe Miktarları