2020-2021 Öğrenci Başvuruları Tarihleri

ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI
BAŞVURU ŞARTLARI

LÜTFEN İLANI SONUNA KADAR OKUYUNUZ.

Erasmus Değişim Programı kapsamında 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı müracaatları 03-20 Mart 2020 tarihinde başlayacaktır.

Öğrenci Değişim Esasları:

Erasmus Değişim Programı’ndan;

• Öğrenciler, en az bir, en fazla iki yarıyıl faydalanabilirler.
  • Açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler faydalanamazlar.
  • Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Başvuru Kriterleri:

1. Öğrencinin, Adıyaman Üniversitesi’nin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
  2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,20 olması,
  3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.
  4. Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Yatay ve dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz Adıyaman Üniversitesi’nde bir not ortalaması oluşmamış öğrencilerin geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalaması dikkate alınır.
  5. Öğrencilerin başvuruda bulunabilmeleri için Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan ya da ilgili Enstitü Müdürlüğü’nden (lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için) onaylı ve son dönemi içeren transkript belgesi almaları gerekmektedir.
  6. Öğrenciler gitmek istedikleri dönemi başvuru formunda belirtmelidir.
  7. Kontenjanlar dahilinde yapılacak olan seçimler 2020-2021 Akademik Yılı "Güz”, "Bahar” ve "Güz+Bahar” (1 veya 2 Dönem) dönemleri için olacaktır.

Başvuru Belgeleri:

1. Aday Öğrenci Başvuru Formu (1 Adet) (İmzalı ve resimli olması gerekmektedir.)
  2. Öğrenci Belgesi (ıslak imzalı ve mühürlü 1 adet)
  3. Güncel İngilizce ve Türkçe Transkript (ıslak imzalı ve mühürlü 1 adet)
  4. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (1 adet)

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI 2020- 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI