2020-2021 Erasmus+ Programı Öğrenci Başvuru Tarihleri (25 Şubat - 12 Mart 2021) YENİ!!!

Erasmus Değişim Programı kapsamında 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı müracaatları 25 Şubat-12 Mart 2021 tarihleri arasında olacaktır.

Başvurular çevrimiçi (online) olacaktır.

Başvuru linki 25 Şubat 2021 tarihinde web sayfamızda paylaşılacaktır.

Erasmus Değişim Programı’ndan;

• Öğrenciler, en az bir, en fazla iki yarıyıl faydalanabilirler.
  • Açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler faydalanamazlar.

Öğrenim Hareketliliği için Başvuru Kriterleri Nelerdir?

- Öğrencinin, Adıyaman Üniversitesi’nin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,20 olması,

- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.

- Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Yatay ve dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz Adıyaman Üniversitesi’nde bir not ortalaması oluşmamış öğrencilerin geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalaması dikkate alınır.

Seçim Ölçütleri

Hibe Desteği

İkili anlaşamlara buradan ulaşabilirsiniz.

Pandemi koşulları nedeniyle yazılı sınav çevrimiçi (online) olacaktır.

Öğrencilerin Başvuruları

25 Şubat - 12 Mart 2021
Yazılı Sınav

Çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Sınav tarihi 25 Şubat 2021 tarihinde yayınlacaktır.

Sonuçlar

Erasmus+ web sayfasından yayınlacaktır.

Sonuçlar %50 genel not ortalaması ve %50 yazılı sınav sonucu alınarak hesaplanacaktır.

Not: Seçilen öğrenciler pandemi koşullarına göre 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyıllarında hareketliliği gerçekleştirebileceklerdir.

NOT: Erasmus Programı için başvuracak öğrenciler, başvuracakları akademik yıl için
geçerliliği olan ikili anlaşmaların kontenjanlarını göz önünde bulundurarak başvuruda
bulunmalıdır.**

2019 ve 2020 dönemi bütçeleri kullanılacaktır.

Detalylı bilgiler için Erasmus+ el kitabına buradan ulaşabilirsiniz.