2018-2019-2020 Dönemi Erasmus+ Eğitim Alma Personel Başvuruları (Başvuru Tarihleri: 15.02.2021-01.03.2021) YENİ!!!

T.C

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

 

2018 - 2019 - 2020 Sözleşme Dönemi Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Başvurularına İlişkin Duyuru

 

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli,

2018 Erasmus+ Dönemi için (31 Mayıs 2021’ye kadar gidiş ve dönüşler tamamlanacak) Personel "Eğitim Alma (Staff Training) faaliyetinden yararlanmak isteyen Üniversitemiz  Personeli'nin başvuraları  15 Şubat 2021-1 Mart 2021 tarihleri arasında Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. 

 

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme ulusal öncelikler göz önünde bulundurularak aşağıdaki esaslar ve Üniversitemiz puan kriterleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Buna göre;

Daha önce eğitim alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış personele,

Daha önce eğitim alma hareketliliği faaliyetlerine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere,

Daha önce eğitim alma hareketliği faaliyetlerinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumları ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştir meyi planlayan başvurulara öncelik verilecektir.

Hareketlilik faaliyetinin daha sağlıklı ve sistematik yürütülebilmesi amacıyla, Ulusal Ajans ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ile istişarede bulunularak, Ulusal öncelikler sabit kalmak üzere, eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde üniversitemiz için oluşturulan ve aşağıda belirtilen puanlama sistemi kullanılacaktır. Bu şekilde hareketlilik gerçekleştirilen ülkeler ve akademik ve idari birimler arasında dengeyi sağlamak ve ayrıca gelen – giden personel sayısını arttırmak amaçlanmıştır. Başvuru değerlendirmesinde her akademik yıl için, üniversitemize ait yapılmakta olan istatistikler, bundan böyle puan haline dönüştürülerek, eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacaktır.

 

 EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ için TIKLAYINIZ

 HİBE VE SEYAHAT GİDERİ HESAPLAMALARI için TIKLAYINIZ 

 Erasmus El Kitabı için TIKLAYINIZ

 

EĞİTİM ALMA HAREKELİLİĞİ

Eğitim Alma Hareketliliğine Katılabilme Şartları

 1- Üniversitemiz öğretim elemanı veya idari personeli olmak,

2- Yabancı Dil Sınavından öğretim elemanı için en az 55, idari personel için en az 50 almış olmak (YDS, ÜDS, KPDS, YÖKDİL)

3- Davet Mektubu (Son başvuru tarihine kadar e-mail olarak da kabul edilecektir)

4- Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir eğitim programının (training programme) olması (Eğitim programı taraflarca imzalanmış olmalı ve en azından gerçekleştirilecek programın genel amaç/hedeflerini, içeriğini ve beklenen sonuçlarını içermelidir).

 

 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1-Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

2-Dil Belgesi (YDS,KPDS,ÜDS, YÖKDİL)

3-Training Programme (Eğitim Programı) (Tıklayınız): Seçilen adaylar yurt dışına gitmeden önce gidilecek üniversite/fakülte/işletme tarafından onaylanmış ‘Eğitim Programı’nı üniversitemiz Erasmus Ofisine teslim etmek zorundadırlar.(En az ardışık 2 iş günü en fazla 5 gün (yol hariç) ve en az 8 saatlik öğretim programı olarak düzenlenmesi gerekmektedir)

EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İKİLİ ANLAŞMALAR için TIKLAYINIZ   (Eğitim Alma hareketliliği için yükseköğretim kurumu dışında işletmeler için ikili anlaşma şartı aranmamaktadır. İşletme olarak başvuracak adayların varsa işletme önerilerini Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek bildirmeleri gerekmektedir).

 

Not: Engelli ve Gazi Personel ile Şehit ve Gazi Yakını Personel için ayrıntılı bilgi ve ek hibe ayrıntıları için Değerlendirme Kriterleri ve Erasmus El Kitabına bakınız.

Adres: Merkezi Derslikler A Blok Kat 2  (erasmus@adiyaman.edu.tr)

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.