Personel Hareketliliği Sonuçları

Erasmus Programı kapsamında AB Üniversitelerine gidecek Öğretim Elemanlarımızın, aşağıda belirtilen evrakları eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir:

1. Yurt Dışına Gitmeden Önce Hazırlanması Gereken Evraklar:

1. Ders Verme Hareketliliği Planının (Teaching Programme) taraflarca imzalanmış orjinalleri
  2. Davet Mektubu
  3. Herhangi bir bankadan € (Avro) Hesabı (Sözleşme imzalanmadan önce açılması gerekmektedir)
  4. Hibe Sözleşmesi (Üniversite ve Öğretim Elemanı arasında imzalanan (Erasmus Hibe Sözleşmesi)

Yurt Dışındaki Üniversite'de Erasmus Faaliyetlerini tamamlayan Öğretim Elemanlarımızın Aşağıda (B) belirtilen evrakları hazırlayarak Erasmus Birimine Teslim etmeleri gerekmektedir:

1. Yurt Dışından döndükten Sonra Teslim Edilmesi Gereken Evraklar:

1. Katılım Sertifikası/Teyit Belgesi (İmzalı ve Mühürlü olacak şekilde ve kaç gün, kaç saat ders verildiği belirtilmiş olmalı)**
  2. Pasaport Kimlik Sayfası ve Girişi Çıkış Mühürlerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi
  3. Uçuş Kartlarının Orijinalleri veya Otobüs ile seyahat edilmiş ise otobüs bileti
  4. Öğretim Elemanı Faaliyet Rapor Formu (Gerekli belgeler Birimimize teslim edildikten sonra e-mail adresine gelecek olan çevrimiçi Faaliyet Raporu)

**Öğretim Elemanı tarafından misafir bulunduğu üniversiteden alınması gerekmektedir.

Önemli Not: Hibe ödemenizin ilk bölümü olan %80'lik dilimin Yurt Dışına gidiş öncesinde hesabınıza aktarılması için lütfen Erasmus Öğretim döneminizin başlamasından en az 15 gün önce başvurunuzu eksiksiz olarak yapınız. Geriye kalan %20'lik hibe ve seyahat gideri ise öğretim döneminin başarıyla gerçekleşmesi sonrasında yapılacaktır. Ödeme ders verdiğiniz günler hesaplanarak yapılacaktır.