2021-2022 Erasmus+ Programı Öğrenci Başvuru Tarihleri (25 Şubat - 12 Mart 2022) YENİ!!!

Erasmus Değişim Programı 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Müracaatları

• Erasmus Değişim Programı kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı müracaatları 25 Şubat-13 Mart 2022 tarihleri arasında olacaktır.
  • Başvurular çevrimiçi (online) olacaktır.
  • Başvuru linki 25 Şubat 2022 tarihinde web sayfamızda paylaşılacaktır.
  • Erasmus Değişim Programı’ndan öğrenciler, en az bir, en fazla iki yarıyıl faydalanabilirler.

• İkili anlaşmalar için tıklayınız.

Öğrencilerin Başvuruları

25 Şubat - 13 Mart 2022
Yazılı Sınav

Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

Yazılı Sınav tarihi 24 Mart 2022

25 Mart 2022 tarihinde sözlü sınav

Sonuçlar

Erasmus+ web sayfasından yayınlacaktır.

Sonuçlar %50 genel not ortalaması ve %50 yazılı sınav sonucu alınarak hesaplanacaktır.

İkili anlaşmalar

TIKLAYINIZ

Seçim Kriterleri

• Öğrencinin, Adıyaman Üniversitesi’nin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
  • Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,20 olması,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.
  • Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Yatay ve dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz Adıyaman Üniversitesi’nde bir not ortalaması oluşmamış öğrencilerin geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalaması dikkate alınır.

Seçim Ölçütleri

Hibe Desteği

Önemli Notlar

Not 1: Seçilen öğrenciler pandemi koşullarına göre 2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyıllarında hareketliliği gerçekleştirebileceklerdir.

Not 2: Erasmus Programı için başvuracak öğrenciler, başvuracakları akademik yıl için geçerliliği olan ikili anlaşmaların kontenjanlarını göz önünde bulundurarak başvuruda bulunmalıdır.**

Not 3: 2020-2021-2022 dönemi bütçeleri kullanılacaktır.

Detalylı bilgi için Erasmus+ el kitabına buradan ulaşabilirsiniz.