2022 KA171 PROJESİ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İKİNCİ İLANI

Değerli ADYÜ Mensupları,

2023-2024 dönemi "KA171 Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği" başvuruları başlamıştır. Başvurular 19 OCAK 2024 - 02 ŞUBAT 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru süreci ile ilgili bilgiler aşağıda özetlenmiştir:

Personel Ders Verme Hareketliliği Nedir?

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumunda veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin kurumlararası anlaşma kapsamında Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Ders Verme Hareketliliği Başvuru Koşulları ve Belgeleri

1. Adıyaman Üniversitesi akademik personeli olmak (İkili anlaşması olan birimin/bölümün).

2. En az 60 puan Yabancı Dil yeterlilik *belgesi.

* Ulusal (ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş (YÖKDİL, YDS, E-YDS)) sınavı belgesi,

*Öğretim elemanlarının Doçentlik başvurularında kullandıkları Yabancı Dil belgesi

Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliği Değerlendirme Ölçütleri

Erasmus+ Ortak Ülkeler Personel Hareketliliği Başvuru Takvimi

Erasmus+ KA171 Personel Başvuruları: 19 OCAK 2024 - 02 ŞUBAT 2024

Başvuru Sonuçlarının Açıklanması: Şubat Ayı içerisinde açıklanacaktır.

Başvuru Linki: https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr  adreslerinden online olarak alınacaktır. Başvurulara ait belgelerin sisteme yüklenmesi zorunludur.

Proje Bitiş Tarihi: 31 Temmuz 2025 (Hareketliliğin tamamlanması gereken son tarihtir.)

Faaliyetin Gerçekleşeceği Ülke / Faaliyetin Gerçekleşeceği Üniversite / Kontenjanlar / Yararlanıcı Birim / Bölüm

ÖNEMLİ NOT: Başvuruların tamamlanması ve doğru evrakların yüklenmesi yararlanıcı adaylarının sorumluluğundadır. Başvuru süresi bittikten sonra yapılabilecek başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Hibe ve Ödemeler

-Erasmus+ hibesinin %80’i gitmeden önce, kalan %20’si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra ders verme ve eğitim alma hareketliliğinden faydalanacak personel ile imzalanmış olan sözleşmede faydalanıcının belirttiği Euro hesabına yatırılır.

Hareketlilik Süreci

Hareketlilik Süresi: 5 iş günü + 2 yol günü (Toplam 7 günlük hibe verilecektir)

Ders verme faaliyeti: 8 ders saati

Hibe Miktarları

Seyahat Giderleri

Notlar:

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru esnasında bölüm koordinatörlerinin yüklemesi gereken evrak için tıklayınız.

Başvuru esnasında birim/Fakülte koordinatörlerinin yüklemesi gereken evrak için tıklayınız.

KA171 Proje önerisi formu için tıklayınız.

İletişim:

E-mail: erasmus@adiyaman.edu.tr